De DVD van deze film wordt in de Benelux gedistribueerd door Art-S Home Entertainment . Hij is o.a. te verkrijgen via de webshop van Windmill Film. De adviesprijs is 14,95 Euros.
[Webshop Windmill Film]

Woont u niet in de Benelux, dan kunt u de DVD verkrijgen via Amazon voor 26,99 USD (excl. verzendkosten). De DVD is in twee videoformaten verkrijgbaar: PAL en NTSC. Kijkt u op de onderstaande site om te zien welk videoformaat in uw land geldt (PAL, NTSC of SECAM, voor SECAM landen, koop de PAL-versie): http://www.hometechanswers.com/video/wwstandards1.html.

Bestel de PAL-versie.

Bestel de NTSC-versie.

De DVD bevat naast de hoofdfilm van 45 minuten (zie [Spiral Galaxy album op Vimeo] voor een preview), zes extra's van 30 minuten in het totaal. Dit zijn:

- Trailer.

- Herinneningen van Prof. Blaauw aan zijn werk met de Fotografische Kijker van de Oude Leidse Sterrewacht.

- Herinneringen van Prof. van Woerden aan zijn tijd op de Sterrewacht Leiden en zijn belevenissen rondom de ontrafeling van het Melkwegstelsel (1944 - 1956).

- Meer uitleg over de ontdekking van de sterstromen door Jacobus Kapteyn in 1904.

- Meer gedetailleerde uitleg over hoe men de posities van de waterstofwolken precies bepaalde uit de radiowaarnemingen (bekijk nu deze extra op Vimeo [Spiral Galaxy album op Vimeo])

- Samenvatting van de impact die de eerste plattegronden hadden in de sterrenkunde en daarbuiten.

Er is de optie voor ondertitels in het Nederlands, Engels of Duits, en de hoofdfilm heeft de optie voor stereo of Dolby Digital Surround 5.1 geluid.

MET DANK AAN
INITIATIEF & GEPRODUCEERD DOOR